Categorie├źn
programmeren Uncategorized

sterren met class in p5

P5 is de omzetting van Processing in een library in javascript. In deze blog wordt in stappen getoond hoe je een class-functie kunt maken javascript. We maken een sterrenhemel, zie hieronder.

In vijf stappen gaan we hier met P5-javascript aan de slag. Hier is de eerste tutorial. Het bestand vind je in deze download-link.

Hieronder staat het tweede deel met een for-loop. De bestanden (versie b dus) vind je in deze download-link.

En hieronder is deel 3 waarbij we een class-function maken. De bestanden (versie c dus) vind je in deze download-link. Javascript is niet officieel een object-geori├źnteerde progammeertaal maar we noemen het toch een class.

En dan nu tutorial nummer 4. De class-functie wordt uitgebreid en we maken een Array (lijst) waar we alle instances van de class Ster in zetten. De bestanden vind je hier: download-link.

Tot slot het script om de sterrenlucht te realiseren, zoals die helemaal bovenaan te zien is. In deze tutorial wordt niet life getypt, alleen de nieuwe scriptregels worden uitgelegd, hier de link naar de bestanden “e”. De class zou nu beter eenvoudiger zijn, zonder de parameters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.